min, 1 kg sertés hús, vagy ennek megfelelő csirke ill. pulyka mell vagy akár bárány hús.
manapság má nagyon jó minőségű gyros fűszereket vagy úgymond pácokat kapni, melyekhez, az olajon és vízen kívül más egyébre nincs is szükség.
Amennyiben még is magunk próbálkozunk, a gyros fűszerei:
fokhagyma, vöröshagyma, őrölt fűszerek, mint oregáno, rozmaring, feketebors, chilipaprika, édeskömény, kurkuma, kevés cukor, babérlevél.
Elkészítés:
A húst megmossuk, majd csíkokra vágjuk.
Kész pác esetén, a pácolt olajban kikeverjük, a húsra öntjük, hagyjuk állni
egy órát , vízzel felöntve feltesszük főni, majd mikor a vizet elfőtte, az olajon hagyjuk megpirulni, ügyelve le ne égjen.
A saját fűszerezéssel készítve hasonlóan járunk el.
A fűszereket az olajban kikeverjük, sózzuk és a húsra öntve szintén állni hagyjuk, hogy átjárja a fűszeres olaj a húsunkat.
A továbbiak megegyeznek az első körben leírtakkal.
A kész gyrost pirított burgonyával, pitába vagy tortillába töltve kínáljuk, friss zöldségekkel, salátákkal vagy Tsatsikivel, ami a gyroshoz hasonlóan görög eredetű. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése