2013. június 3., hétfő

Szegények tortája


Hozzávalók:
8-10 szelet szikkadt kenyér(normál kilós)
5 dl tej
5 dkg margarin
10 dkg cukor
10 dkg mazsola-rumaroma, langyos víz
2 egész tojás
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A kenyeret felkockázzuk.
A tejbe beletesszük a margarint, a sima és a vaníliás cukrot, majd felmelegítjük annyira, hogy elolvadjon a margarin.
A tejet ráöntjük a kenyérkockákra és fél órát állni hagyjuk.
A mazsolát szintén fél órára a rumos, langyos vízbe áztatjuk.
A felvert tojásokat, a reszelt citromhéjat és mazsolát a kenyérhez keverjük.
Tetszés szerinti olajozott vagy sütőpapírral bélelt formában (torta, őzgerinc) aranybarnára sütjük.
Frissen a legfinomabb!

Sajnos a rumaromám elfogyott, így jobb híján dióaromába áztattam :)

Tipp:
Készíthetjük, dió, mák, fahéj, ill. bármilyen friss vagy aszalt gyümölcsök hozzáadásával!
Reszelt citrom helyett lehet reszelt narancs, lime héj is, vagy akár mindegyikből kerülhet bele, lehetőség szerint :)

  Szani konyhája a facebook-on is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése