2013. június 21., péntek

Mákos guba torta


Hozzávalók:
10 db kifli
20 dkg darált mák
1 l tej
1 citrom reszelt héja
20 dkg cukor
5 dkg margarin
2 tojás sárgája

Krém:
1 cs. vaníliás puding
3 dl tej
10 dkg cukor
diónyi margarin

Tetejére:
1 cs. habpor
1,5 dl tej

Elkészítés:
A tejet a margarinnal, cukorral, citromhéjjal feltesszük melegedni épp, hogy csak a margarin elolvadjon.
A kifliket összevágjuk.
Ráöntjük a tejes keveréket, majd hozzákeverjük a mákot és végül a tojássárgáját is és jól átforgatjuk.
26-os torta forma aljába sütőpapírt vágunk a forma aljához szabva 
( ha a kapcsos forma alján marad a torta védjük a kés élétől és nem feltétlenül kell más tálra tenni)
a forma oldalát kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.
Beleborítjuk a mákos kiflit és 15-20 perc alatt megsütjük.
Kevés tejben kikeverjük a pudingport a cukorral és a többi tejhez öntve csomómentesre főzzük, majd kihűtjük.
Ha meghűlt hozzádolgozzuk robotgéppel a margarint.
A habport a tejjel felverjük.
Először a pudingot öntjük a kiflire, majd következhet a hab is.
A kiflik sarkával, cukorba mártott cseresznyével és kevés mákkal megszórva tálaltam, lehűtve.



Tipp:
A mákos guba torta készíthető még meggyel töltve, rumba áztatott mazsolával vagy különböző lekvárokkal megkenve.
Akár a tetejére is kerülhet meggy, piros torta zselével leöntve.
Vagy, a tojásoknál megmaradt fehérje kemény habbá verve és sütőben kissé megpirítva is lehet a torta  éke! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése