Hozzávalók
A tésztához:
60 dkg liszt
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
3 tojás
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
kevés tejföl,
( kb. egy kis doboz fele de, ha szükséges még egy keveset lehet tenni bele)
A krémhez:
1 l tej
3 cs. vaníliás puding
20 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg margarin
A töltelékhez:
1 kg alma
20 dkg cukor
1 mk. fahéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle.
A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel.
Kikeverjük a margarint a cukorral, majd ha a puding kihűlt hozzáadjuk a cukros margarint és jó habosra kikeverjük.
A töltelékhez az almát a fahájjal és a cukorral megpároljuk, majd a kész lapokat
megtöltjük úgy, hogy az 1 lapra krémet kenünk, rátesszük a 2. lapot, erre tesszük az almát, majd a 3. lapot rátesszük és erre a maradék krémet kenjük, végül befedjük a 4. lappal.
A tetejére porcukrot hintünk vagy bevonjuk tortabevonó étcsokival.
Érdemes a krémmel és almával kezdeni az elkészítés, hogy meghűljenek, mire a lapok elkészülnek.
A sütemény másnap fogyasztható!
Szani konyhája a facebook-on is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése