2013. május 8., szerda

Zúzapörkölt




Hozzávalók:
Igény szerinti mennyiségű és fajtájú (csirke, pulyka, kacsa, liba) zúza. Éheseknek egy kicsivel több! ;)
1 nagyobb vagy két közepes fej vöröshagyma, ami a zúza mennyiségével arányosan növelhető, hogy jó sűrű pörköltet kapjunk
1 tv paprika
1 paradicsom
2 fakanálnyi édes, őrölt fűszerpaprika
,víz, olaj vagy zsír( az igazi magyaros pörköltek inkább zsírral készülnek) , só, bors

Elkészítés:
A zúzát megtisztítjuk.
A hagymát felkockázzuk és olajon, sóval üvegesre pirítjuk.
A tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát,beletesszük a zúzát, az előzőleg felaprított paprikát, paradicsomot (aki nem szereti szétfőve a paradicsomot és a paprikát, az egészben is beleteheti, így később kiemelhető)
Felengedjük vízzel, hogy ellepje, borsozzuk és puhára főzzük.
Főzés közben ügyeljünk az esetlegesen elforrt víz pótlására, és kóstoljuk, kell-e még tovább fűszerezni.
Nokedlivel, tarhonyával vagy tésztával javasolt tálalni, valamilyen ízletes savanyúság kíséretében.

Ínyencek, zúzapörköltet gazdagítható, további fűszerei:
Kömény, babérlevél, borókabogyó

  Szani konyhája a facebook-on is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése