2013. május 3., péntek

Medvehagymás-újburgonyás tojáslepény


Hozzávalók:
70 dkg újkrumpli
20 dkg húsos, füstölt szalonna
5-6 tojás
fél dl tej
medvehagyma (vagy új hagyma ill. vöröshagyma is lehet)
só, bors, 

A krumpli héját ledörzsöljük vagy megpucoljuk.
Ha előtte kicsit beáztatjuk, könnyebben lejön dörzsöléssel kaparással.
Ketté vagy négybe vágjuk.
A felkockázott szalonnát elkezdjük pirítani, rádobjuk az összevágott hagymát,
majd a burgonyát is hozzáadjuk.
Sózzuk, és némi vízzel -kb. 1/2 dl, amit elfőzünk-, felöntjük.
Miután megdinszteltük, tűzálló tálba tesszük és  
ráöntjük az előzőleg tejjel felvert tojásokat, amit szintén sóztunk, 
borsoztunk megfelelő arányban.
200 ° C-on, 30 perc alatt készre, pirosra sütjük.
Mikor kivesszük kissé összeesik így könnyebb lesz kifordítani a tálból.
Szeletekre vágva. salátával tálaljuk :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése