Elkészítés:
Tészta:
3 tojás
19 dkg cukor
19 dkg finomliszt
0,75 dl olaj
0,75 meleg víz
1 cs sütőpor
2-3 kk. citrom aroma
Dupla adagot sütök!
Krém:
4
2 cs.vaníliás pudingpor,
1 citrom,
4 tojássárgája,
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 kk. citromaroma
Elkészítés:
Tészta:
Kézzel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazott, lisztezett tepsiben vagy szilikonos sütőpapíron, tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Kikeverjük a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a tojássárgájákkal, a cukorral és a citrom aromával, majd jól összedolgozzuk. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda. A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk.A lapokat rétegenként megkenjük (ha kerek a forma, a lapokat félbevágjuk).
1 citrom,
4 tojássárgája,
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 kk. citromaroma
Elkészítés:
Tészta:
Kézzel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazott, lisztezett tepsiben vagy szilikonos sütőpapíron, tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Kikeverjük a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a tojássárgájákkal, a cukorral és a citrom aromával, majd jól összedolgozzuk. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda. A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk.A lapokat rétegenként megkenjük (ha kerek a forma, a lapokat félbevágjuk).
Majd a tetejét és oldalát is egyenletesen bevonjuk .
Ízlés szerint és a rendelkezésre álló anyagok alapján díszítjük.
Ebből a sütiből lehet kerek torta ill. szögletes, kedvünkre alakítjuk.
Ebből a sütiből lehet kerek torta ill. szögletes, kedvünkre alakítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése