2013. május 23., csütörtök

Citromos torta

                                                                           


Elkészítés:
Tészta:
3 tojás
19 dkg cukor
19 dkg finomliszt
0,75 dl olaj
0,75 meleg víz
1 cs sütőpor 
2-3 kk. citrom aroma
Dupla adagot sütök! 




Krém:
dl tej,


2 cs.vaníliás pudingpor,
1 citrom,
4 tojássárgája, 
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 kk. citromaroma

Elkészítés: 

Tészta:
Kézzel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazott, lisztezett tepsiben vagy szilikonos sütőpapíron, tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
Kikeverjük a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a tojássárgájákkal, a cukorral és a citrom aromával, majd jól összedolgozzuk. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda. A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk.A lapokat rétegenként megkenjük (ha kerek a forma, a lapokat félbevágjuk).



Majd a tetejét és oldalát is egyenletesen bevonjuk .



Ízlés szerint és a rendelkezésre álló anyagok alapján díszítjük.
Ebből a sütiből lehet kerek torta ill. szögletes, kedvünkre alakítjuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése