Hozzávalók:
Legalább 12 bodzaernyő (ha picit több, az sem baj, annál intenzívebb)
60 dkg cukor
2-3 csapott ek. citromsav
Lucullus befőzési tartósítószer keverék( ez elhagyható ill. helyettesíthető)
kb. 4 l víz (ez attól függ mennyi vizet szorít ki a citrom és a bodza)
5 citrom
Elkészítés:
1 liter vízben a cukrot és a tartósítószert felforraljuk és hagyjuk hűlni.
1 liter vízben a cukrot és a tartósítószert felforraljuk és hagyjuk hűlni.
A bodza tányérokat átnézzük, nincs-e rajtuk bogár. Kicsit átöblítjük.
Beletesszük az üvegbe a bodzát, az egyik citrom kifacsart levét és a citromsavat.
Beletesszük az üvegbe a bodzát, az egyik citrom kifacsart levét és a citromsavat.
A maradék citromot jól megmossuk,
lekarikázzuk és azt is az üvegbe tesszük.
Ha kihűlt a szirup a bodzára öntjük
és a maradék hideg vízzel feltöltjük.
Lefedjük és hűvös helyen tatjuk 5 napig.
Naponta átkeverjük!
Az 5. napon leszűrjük üvegekbe, vagy dobozokban lefagyasztjuk.
A bodza virág és citrom, külön vagy együtt is lefagyasztható,
hogy felhasználhassuk teákba, vagy süteményekbe.
A bodza ital, vízzel vagy szódával hígítható.
Az 5. napon leszűrjük üvegekbe, vagy dobozokban lefagyasztjuk.
A bodza virág és citrom, külön vagy együtt is lefagyasztható,
hogy felhasználhassuk teákba, vagy süteményekbe.
A bodza ital, vízzel vagy szódával hígítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése