Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztö
- 1 tk. cukor
- 3 dl tej
- 1 tk. só
- 5 dkg margarin
Kenéshez: 1 tojássárgája
Gőzölés: 1 1/2- 2 ek tej
Töltelék: 500 g csirkemáj, 1 fej hagyma, majoranna, bors, só, olaj
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szoba-hőmérsékletű margarint. Alaposan megdagasztjuk, majd konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük, természetesen meleg helyen, nagyjából 1 óra alatt. Míg erre várunk elkészítjük a májat. Megpirítjuk az olajon a hagymát, majd rátesszük az 500 g, előzőleg kiáztatott és apróra vágott májat, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd mielőtt kész megsózzuk. A megkelt tésztát, lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük. Ezután trapézokat vágunk a rúdból. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, hogy elférjenek, hiszen még legalább 30 percig hagyjuk őket pihenni, nőni. Előmelegítjük a sütőt. A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá ízlés szerint szezám magot. kb.180° C-on, 20-25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, a tetejükre egy kevéske tejet csorgatunk, és letakarva hagyjuk még 10 percet átgőzölődni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése