2015. február 17., kedd

Túrófánk

  

Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 tojás
3 ek. cukor
1 kis pohár tejföl (kb. 175 g)
1 tk. szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz


 
Elkészítés:
A túrót villával áttörjük.
Belekeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kétféle cukrot
és a citromhéjat, majd a tejfölt is.
Végül a lisztet és a szódabikarbónát is hozzákeverjük.
Olajat melegítünk (forró ne legyen),
majd két kanál segítségével a tésztát az olajba adagoljuk.
Ha az olajba mártjuk előtte a kanalat,
könnyebben tudunk dolgozni.
A fánkokat lassan aranybarnára sütjük.
(Én a legkisebb gázrózsán sütöttem,
a közepesnél picivel alacsonyabb lángon, hogy átsüljön.)
Melegen porcukorral meghintve tálaljuk. :)
Tipp:
Kínálhatjuk fahéjas cukorral vagy lekvárokkal is!


 


 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése