2016. október 3., hétfő

Diétás almás-mákos



A diéta nagy akaraterőt követel, főleg annak, aki 
kedveli a süteményeket vagy éppen tortákkal foglalkozik, ahogy Én is. 
Mindig tervezek készíteni magamnak valami jutalom sütit, 
ami idő híján rendre el is marad! 
De nem most! 
Vasárnap már nem kerülhettem el a sorsom és nekiálltam
ennek a pillanatok alatt elkészíthető finomságnak.  
A mák az nálam amúgy is a favorit,  kb. , mint Gombóc Artúrnak a csoki! :D
Ebből kifolyólag nem volt kérdéses, hogy mi készüljön.



Hozzávalók:
3 alma
2 egész tojás 
20 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 csipet só
(kihagyható de szerintem a só kihozza az édes ízeket ;) )
1 ek. xilit az almához
10 tk. xilit a mákhoz
1/2 cs. sütőpor
2 csapott tk. fahéj
kevés kókuszsír és liszt(mandula, zab, stb. ) a forma kikenéséhez
 (Folyékony édesítővel is készíthető ez opcionális,
 hisz eltérő ki mit használ, milyen intenzív. 
Megközelítőleg az almához 7,5 ml,
a masszához 9-10 ml, aki édesebben szereti aszerint adagolja!


Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 C°-ra.
(Az enyém elektromos, alsó -felső sütésű.)
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
Hozzáadjuk az édesítőt és a citromlevet. 
Az alma idővel enged némi levet de ezt ne csavarjuk ki, mehet
majd a masszához.
A tojásokat egy tálba kézi habverővel felverjük.
Hozzáadjuk a sót, citromhéjat.
Következhet a mák, a sütőpor, valamint a fahéj. 
A xilitet ledaráljuk és a többi alapanyaghoz keverjük. 
(Ha véletlenül nem darált mákkal dolgozunk,
 akkor azzal együtt daráljuk össze.)
Ha torta formába készül (nálam 10 szeletesbe),
 akkor a kapcsos forma aljába csíptessünk
sütőtapírt, majd a felesleget vágjuk le körbe.
Kókuszzsírral kenjük ki az oldalát és szórjuk meg liszttel (update, Szafi, zab stb.) .
Tehetjük kisebb tepsibe, amit sütőpapírral bélelünk.
Sütési idő:
kb. 30 perc. 
Tűpróbával ellenőrizhető!
Félidőben alufóliával letakartam.
Magába vagy diétás lekvárral, gyümölccsel fogyasztható!














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése