500 g leveles tészta
Meggykrém:
1 üveg meggybefőtt vagy
40 dkg körüli friss meggy
(Amennyiben ez utóbbi verziót választjuk, úgy a befőtt levét 3-4 dl folyadékkal helyettesítsük, ami lehet hígított meggyszörp, vagy meggylé, ill. a cukorral kissé összefőzött meggy leszűrt leve.
40 dkg körüli friss meggy
(Amennyiben ez utóbbi verziót választjuk, úgy a befőtt levét 3-4 dl folyadékkal helyettesítsük, ami lehet hígított meggyszörp, vagy meggylé, ill. a cukorral kissé összefőzött meggy leszűrt leve.
8 ek. búzadara
3 ek. cukor
Vaníliás krém:
8 dl tej
2 cs. vaníliás puding
3 ek. cukor
8 dkg vaj/margarin
Tetejére:
500 ml tejszín, hulala tejszínt ajánlok de ehhez a meggle cukrász hab is alkalmas
2 cs. habfix
A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen.
Ketté vágjuk.
Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re) ,
majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc alatt, kb. 175°C-on.
A másikat is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint.
A meggyes krémhez, a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
A meggyet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe.
Ezt a krémet, még langyosan az alsó lapra simítjuk.
A vaníliás krémhez, a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, sűrűn kevergetve, takarék lángon.
Majd langyosra hűtjük.
A margarint kikeverjük és a krémhez adjuk.
A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt a habfixszel felverjük és rásimítjuk a vaníliás krémre.
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal.
Porcukorral megszórjuk.
Hűtőben pihentetjük!
Másnap az igazi, akkora szépen összeáll, könnyeben szeletelhető :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése