1 kg lilahagyma
2-3 ek. étolaj(vagy olívaolaj)
1 tk. só
10 dkg barna cukor
1 dl balzsamecet
3-4 ek. csipkebogyólekvár
Elkészítés:
Félbe vágjuk a megtisztított hagymákat, majd vékony karikákra szeleteljük, majd megfelezzük a karikákat.
felforrósítjuk az olajat egy lábasba és beletesszük a hagymát.
Közepes lángon, kellemes barna színűre pirítjuk.
Ráöntjük a cukrot, megsózzuk és beletesszük a lekvárt is.
Állandó kevergetés mellett még kb. 10 percig főzzük, majd ráöntjük az ecetet.
Pár percig együtt is főzzük, majd tiszta üvegekbe töltjük, melyeket fejre fordítunk 5 percre.
Szani konyhája a facebook-on is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése