A helyi Művészeti Iskola tánctagozatának tavaszköszöntő
táncgálájára készítettem ezt a süteményt.
Egyszerű ízvilág de mégis nagyon finom krémes élmény! :)
Hamar el is kapkodták, nagy örömömre! :)
Hozzávalók:
30 dkg liszt
5 dkg puha vaj/margarin
10 dkg porcukor
8 g sütőpor
1 tojás
és kevés tejföl (érzés szerint) a tészta összeállításához
Krém:
4 dl tej
4 ek. liszt
15 dkg puha vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 tk vanília aroma vagy 1 tasak vaníliás cukor
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra.
A sütőporral elkevert lisztbe belemorzsoljuk a vajat/margarint,
majd a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát,
a tejföl segítségével.
Puha állagú de ne ragadós tészta legyen a végeredmény.
3 lapot sütünk, melyeket egyenként, lisztezett felületen nyújtunk ki.
Egy 20×30-as tepsi tetejére szilikonos sütőpapírt terítünk,
majd erre kerül a tészta, melyet egyesével kisütünk,
kb. 6-8 perc sütési idővel.
Ez az idő sütőnként eltérhet!
Lényeges, hogy a tészta fehér maradjon és ne piruljon meg.
Miután kisültek hagyjuk hűlni a lapokat.
A krémhez, a tejben elkeverjük csomómentesen a lisztet,
(ha szükségét érezzük, inkább szűrjük át!) , majd sűrűre főzzük,
folyamatosan keverve.
A tetejére légmentesen folpackot engedünk, hogy ne legyen bőrős és
teljesen kihűtjük.
A porcukrot a vajjal/margarinnal kihabosítjuk és a kihűlt
alapkrémhez adjuk.
Két részre osztjuk és betöltjük egyenletesen a lapokat és
egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
Másnap a kívánt formára, méretűre szeleteljük és
alaposan meghintjük a tetejüket porcukorral.
Édesanyám nagyon gyakran készítette ezt a süteményt, a keresztfiam kedvence. Talán ideje lenne nekem is elkészíteni :) A Tiéd nagyon szép lett!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :) Most puncsos krémmel is kipróbáltam, úgyis nagyon finom, igaz így már nem Hófehérke, inkább rózsaszínke! :D
Törlés