2014. február 13., csütörtök

Pizza kelesztés nélkül


Ha hirtelen ötlettől vezérelve pizzát szeretnénk készíteni a szokásos kelesztéssel és dagasztással járó macera nélkül, akkor készítsük így, gyorsan :)
Hűtőtakarítás, maradék újrahasznosítás esetén is partnerünk lesz! ;)


Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg vaj vagy olaj, ami lehet napraforgó vagy oliva is
2 dl tej
1 tk cukor
2 ek. natúr joghurt vagy ennek híján tejföl
1 csapott tk.  só
2 kk. 10.%-os ecet
Nálam még került a tésztába oregáno és aszalt paradicsom is, amit még nyáron készítettem.

Feltét:
Bármi, amit a megszokott pizza elbír :)
Nálunk tonhalas és mexikói csípős készült sajttal megszórva.


Elkészítés:
 Egy tálba a liszthez adjuk a sót. 
A tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, majd azt is a liszthez adjuk.
Hozzákeverjük az olajat és a joghurtot vagy tejfölt is, végül az ecetet is beletesszük, 
majd összedolgozzuk.
Persze,  nyugodtan tehettek bele oregánot is és, 
akinek van otthon aszalt paradicsom, azt se hagyja ki :)
Pihentetjük kb. 20 percet, ennyit igazán kibírunk, 
sőt ez idő alatt a feltét is összedobható ill. előkészíthető.
Miután pihent a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Két kerek vagy egy nagy tepsire való adag jön ki belőle.
Lekenjük a kedvenc szószunkkal, rákerül a feltét és ezután mehet is az olajjal kikent formába/tepsibe és a sütőbe.
175 C°-os, előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt készre sütjük.
5 perc pihenő után melegen tálaljuk :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése