A következő főzelék igencsak egyszerű, viszont nagyon ízletes és gyorsan el is készíthető egytálétel.
Hozzávalók:
2-3 karalábé
só, cukor, víz
Rántáshoz:
olaj, liszt
Mikor kész: 1/2 (kis)doboz tejföl
Elkészítés:
A kockára vágott karalábét vízben feltesszük főzni.
Sóval, kevés cukorral ízesítjük.
Mikor a karalábé puha, akkor közepes sűrűségű rántást készítünk, melyet aranybarnára pirítva
keverünk a karalábéhoz.
Elkeverjük és pár perc múlva hozzáadjuk a tejfölt is, kóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük, végül elzárjuk.
Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
Nálunk egy kis virsli pörkölt került rá. :)
Petrezselyemmel készítve vagy azzal megszórva is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése