2013. május 8., szerda

Bodza virág bundába sütve

                                                                           

Hozzávalók:
Kb. 10 bodza tányér
 bár így a virágzás elején keveset  találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el.
 hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla,  majd hagyjuk lecsepegni. 
Addig elkészíthetjük a bundát.
 Bunda:
2 tojást, 1csapot tk. sót, 3 ek. cukrot, annyi tejjel és liszttel elkeverünk, 
hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk, majd 1 citrom reszelt héját is hozzá adjuk.
Tipp:  Én még 3 kk. sütőporral kicsit felturbóztam
A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes                                                   lángon  aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.
Mindig virággal lefelé kezdjük sütni, hisz így a szárral könnyű vele dolgozni, 
 belemártani a tésztába és az olajba tenni.
                         
                Ahogy beletettük az olajba, ollóval gyorsan vágjuk le a kiálló, zöld szárakat.
                           Porcukorral meghintve, fagylalt kíséretében tálaljuk.
                                                                          
  Akácvirággal is elkészíthető a fenti recept!                                                                                
FONTOS! A közterületen szedett virág ne legyen közvetlenül főúton, 
hiszen az kipufogógáztól szennyezett, illetve figyeljük, hogy tetvektől mentes 
növényt használjunk!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése