Kb. 10 bodza tányér
bár így a virágzás elején keveset találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el.
hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni.
Addig elkészíthetjük a bundát.
Bunda:
2 tojást, 1csapot tk. sót, 3 ek. cukrot, annyi tejjel és liszttel elkeverünk,
hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk, majd 1 citrom reszelt héját is hozzá adjuk.
Tipp: Én még 3 kk. sütőporral kicsit felturbóztam
A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.
Tipp: Én még 3 kk. sütőporral kicsit felturbóztam
A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.
Mindig virággal lefelé kezdjük sütni, hisz így a szárral könnyű vele dolgozni,
belemártani a tésztába és az olajba tenni.
Ahogy beletettük az olajba, ollóval gyorsan vágjuk le a kiálló, zöld szárakat.
Porcukorral meghintve, fagylalt kíséretében tálaljuk.
Akácvirággal is elkészíthető a fenti recept!
FONTOS! A közterületen szedett virág ne legyen közvetlenül főúton,
hiszen az kipufogógáztól szennyezett, illetve figyeljük, hogy tetvektől mentes
növényt használjunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése