Hozzávalók:
Hús:2 csirkemell filé, só, 1citrom leve, 3ek. olaj
Tejszínes gomba: 1 fej hagyma, 250 g barna csiperkegomba, só,
200 ml főzőtejszín, 1 ek. liszt, só,citrom bors,
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, szeletjük a kívánt vastagságúra, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, meglocsoljuk a citromlével, betesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálban a sütőbe. (175°C)
Míg sül, a hús a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és olajon, sóval megpirítjuk, enyhén karamellizálva, aranybarna színt kapjon.
A megmosott, szárral együtt leszeletelt gombát a hagymára dobjuk, megszórjuk citromborssal( ez elhagyható, ha nincs fehér vagy végső esetben fekete bors is adható hozzá.)
Ha a gomba már puha, beleöntjük a tejszínt és lassan főzzük.
Közben a hús citromos szaftját egy tálba öntjük és elkeverjük benne a lisztet, csomómentesen.
Ezt a keveréket a tejszínes gombához adjuk és összeforraljuk.
Ezalatt a hús kissé megpirult és alig várja a gombát! Így önthetjük is a húsijaink tetejére a tejszínes gombás finomságunkat.
10 perc alatt az ízek egyesülnek és készen is vagyunk.
Köret javaslat: Főtt tészta vagy sült burgonya
Jelen esetben hájában megfőztem a burgonyákat. Összekevertem olajban friss rozmaringot, újhagymát és a bevagdosott, sózott burgonyára locsoltam. Sajttal megszórtam és sütőben még sütötte egy rövid ideig.
Gyerekeknek is bejövős fogás! ;)
Jó évágyat kívánok!
Szani konyhája a facebook-on is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése