A cottage cheese önmagában is finom, fehérjében gazdag készítmény, ami pont emiatt diéta alatt sem elhanyagolható. Utóbbi időben edzés után nem sósan, esetleg zöldségekkel fogyasztottam, hanem édesítve, fehérjével feldobva. A túrós édességekbe, sütikbe teszünk némi sót, a cottage cheesebe viszont nem kell, mert eleve enyhén sós, ettől függetlenül, sőt talán emiatt is kiváló desszert! Ma süti formájában is kipróbáltam. Kevés alapanyagból és pillanatok alatt elkészül. Reggelire, vacsira növényi tejes kávé mellé vagy extra fehérje turmix mellé, de útravalónak sem utolsó.
Hozzávalók:
1 doboz cottage cheese
1 tojás
2 ek. görög vagy natúr joghúrt, esetleg zsírszegény tejföl
2 ek. zabliszt
1 mérőkanál fehérjepor ( nekem puncs)
2 ek. negyed annyi édesítő (dw)
1 csapott tk. szódabikarbóna
3/4 tk. ecet
Elkészítés:
Összekeverünk mindent és szilikon formákba tesszük.
A forma 3/4-nél ne tegyünk többet.
Alsó-felső sütésen, 180 fokon aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése