Nincs is ahhoz fogható érzés, mint mikor
édes, krémes finomságot ehetünk büntetlenül!
Máris dupla élvezet! :D
Egyik kedvenc tortám a réptorta, de most
szükség volt a diétás változatára, így lesz, ami lesz
alapon nekiálltam, mondván olyan rosszul
csak nem sikerülhet!
Nem bántam meg! ;)
Hozzávalók:
Piskóta
7 L-es tojás
110 g Dia-Wellnes piskóta liszt
4 dkg DW. 1:4 édesítőszer
Dia-Wellness vaníliás cukor, opcionális
1 csipet só
1 csapott tk. szódabikarbóna
1 fél ek. 10 %-os ecet
2 tk. muffin fűszer
3 ek. darát dió
1 közepes répa
Krém:
250 g laktózm. mascarpone
2 doboz laktózmentes habtejszín
2 cs. habfix
1- 1 1/2 ek. Dia-Wellnes porcukor
DW. vaníliás cukor, opcionális
kevés darált dió és
muffin fűszer
Dia-Wellness lekvár
Díszítés:
reszelt répa
darabolt dió
fondant vagy marcipán répa
ezeket ne együk meg, ha nem mentes változat
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét a sóval, a kétféle cukorral felverjük.
A sárgájára dobjuk a szódabikarbónát,
az ecetet és, ha felhabzott a fehérjéhez keverjük.
Végül beleszitáljuk a liszet, hozzáadjuk a fűszert,
diót és a reszelt répát.
Szilikonos sütőpapírra bélelt, gáztepsire terítjük,
lehetőleg egyenletesen.
Előmelegített sütőben, 160 C°-on megsütjük.
Nagyon hamar kész, 10-15 perc!
Amikor kész, rácsra fordítjuk és
óvatosan lefejtjük a sütőpapírt.
A krémhez a mascarponéba kikeverjük a cukrokat.
A habot a porcukorral, fixszel felverjük.
Ne túl keményre, hogy még összetudjuk
dolgozni a mascarponéval is.
Vegyünk ki annyit, amennyi a külső lekenéshez szükséges.
A többihez keverjük hozzá a diót és a fűszert.
A kihűlt piskótát fektessük nedves konyharuhára.
Kenjük meg lekvárral, majd a krémmel és
a ruha segítségével tekerjük fel.
A hosszabb oldalát tekerjük!
Végezetül kenjük le kivül a félretett krémmel.
Szórjuk meg reszelt répával, dióval.
Diszítsük kedvünkre! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése