2019. március 16., szombat

Kinder Maxi King Torta


A Kinder Maxi King sütés nélküli verzióját már elkészítettem.
( Na igen, épp ideje lenne publikálni! :P )
Már vártam, hogy alkalmam nyíljon a kerek, piskóta alapú
változatot is elkészíteni, amire ma adódott lehetőség,
egy 20. születésnap apropójából.
Valójában ugyanahhoz a családhoz vándorolt, mint anno sütés nélküli társa. :)


Nézzük a receptet:

Süssünk egy 22 cm átmérőjű vaníliás piskótát,
mondjuk ezt itt:
  
Krém:
25 dkg mascarpone
1 tubus sűrített tej
vanília paszta, aroma vagy 2 cs. vaníliás cukor, kinek mi van
4 dl habtejszín
2 cs. habfix
porcukor
karamell krém 
(erről bővebben lent)

kívülre:
10 dkg vaj
fél tubus sűrített tej
2 dl habtejszín
1 cs. habfix
porcukor

díszítés:
2 tábla jó minőségű csokoládé
nálam 70 %-os étcsoki volt
2 dl hulala
3-4 kinder maxi king
Kb. 15 dkg  mogyoró
maradék karamell


Elkészítés:

Megsütjük a piskótát és kihűtjük.
A mascarponét kikeverjük a sűrített tejjel.
Aki nagyon édes szájú tehet hozzá porcukrot de szerintem anélkül is megfelelő.
A habtejszínt felverjük a habfixekkel és ízlés szerinti porcukorral.
Én csak meglódítom a zacskót, már nem igen mérem.
Miután kész, hozzáadjuk a mascarponét és egy ideig együtt verjük tovább. 
Ha lazának érzem egy plusz habfix is tud segíteni! ;)
Mikor kész egy picit még pihentjük a hűtőbe.
Addig felvágjuk a piskótát két vagy három részre.
Tortakarikába helyezzük az alsó lapot és 
elkezdjük rétegezni a krémet.
A karamell most úgy nézett ki, hogy volt itthon
 97 %-os karamell tükörmáz. 
Nem volt kilátásba édesség, amit készítenem kellene belőle, így
az került a krémre és a torta tetejére.
( Egyéb esetben 20 dkg barna cukor, 10 dkg vaj,
 és 50 ml tejszín hozzáadásával készítünk.
Először a cukrot karamellízaljuk keverés nélkül,
 eleinte rázogatva óvatosan, ne égjen meg!
Mikor karamellizálódott, félrehúzva hozzáadjuk a tejszínt, 
a vajat és egy csipetnyi sót is, majd alacsony hőfokon kevergetve összemelegítjük.
Hűlés után még sűrűsödik. )
A torta betöltése után, lefedve a hűtőben pihen egy éjszakát.
Másnap a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a sűrített tejjel.
Ha netán kicsapódna, akkor se kell megijedni!
A vaj és még véletlenül sem margarin, 
 a robotgép legnagyobb fokozatán kidolgozva, ismét krémes lesz,. 
Ezzel a keverékkel átkenjük a torta külsejét, 
ami a későbbiekben megvédi a tejszínt a kirepedéstől.
Míg a hűtőben szilárdul, addig a hulalát felforrósítjuk anélkül, hogy forrna, 
 ezután elzárjuk és beleolvasztjuk a csokoládét.
/Megjegyezném, hogy hulalát ganache készítéséhez
 és néha torta külső bevonására/díszítésére használok csak, mert nekem túl mű ízű! /
Felverjük a 2 dl tejszínt, ismét a fixszel, porcukorral,
 majd ezzel is egyenletesen bevonjuk a tortánkat.
Kevés habot hagyjunk ki a díszítéshez.
A közben langyosra hűlt de még meg nem dermedt csoki ganache-al
bevonjuk a tetejét. 
Először a csorgatásokat készítem el, majd a tetejére simítom a csokit. 
Ha gyorsan húzna, nyugodtan melegítsünk alá picit.
A csokiréteget hagyjuk a hűtőben dermedni.
Végezetül, ha ez megtörtént, kevés habot nyomunk felül a közepére.
Ebbe ültetjük a félbevágott kinder szeleteket.
A hézagokat habbal töltjük ki,
megszórjuk kevés tört mogyoróval és karamellel locsoljuk.
A torta alsó részét tört mogyoróval panírozzuk.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése