2020. február 21., péntek

Karfiol leves rántás és tészta nélkül


Nem nagy kunszt elkészíteni, nem is azért teszem a blogra, 
hanem inkább ötlet gyanánt illetve, kezdő háziasszonyok részére. 
Mivel a rántás vagy sűrítés teljes egészében kimarad, 
még egészséges változatában is, 
így aztán tényleg nem hízlal, de éhesek sem maradunk tőle.
(200 g kb, 66 kcal)

Hozzávalók:
2 szál répa
egy szelet zeller
petrezselyem
 (szártott is jó, ha más nincs)
1 fej karfiol
só (himaláya)
bors
ételízesítő
1 db húsleves kocka
kókusz olaj 

 Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk. 
A répát felkarikázzuk. 
(A zellert szeletbe teszem bele, mert a kislnyom nem rajong érete. )
Ezeket kókusz olajon megfuttatjuk.
Majd hozzáadjuk a tisztított, rózsáira szedett karfiolt és felöntjük. 
Fűszerezzük és puhára főzzük.
Most lehet mondani, hogy de az ételízesítő...!
Igen, használok, hisz nem ipari mennyiségben főzök, 
így picit tudjuk fokozni az íz élményt.
Viszont igyekszem, színezék és tartósítószer menteset választani.
A delikát jelenlegi változata bír mindezekkel a tulajdonságokkal,
magas a zöldség tartalma a só viszont csökkent.
Aki nagyon hiányolja a tésztát de fogyózik, az tehet bele
csicseri tésztát. Ebbe a kiskockát ajánlanám! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése