Egy komoly minőség ellenőrzésen vett részt az egyik munkám!
Az erdei gyümölcsös ízű Traktor Tom torta igazi szakértő kezekbe került,
ahol alávetették egy alapos vizsgálatnak, külsőt és belső egyaránt érintve.
A teszt pozitív eredménnyel zárult, a kis minőségbiztosok elégedettek voltak.
A jóleső visszajelzést mindenképpen szeretném idézni!
"Szia! Most ért véget a buli
...nagyon finom volt a torta....a picinek a nap csúcspontja az volt, hogy a tortát ízlelgette és nézegette...tehàt KÖSZÖNJÜK! NÉHÁNY FOTÓ A TORTÁRÓL ÉS ARRÓL, AHOGY A GYEREKEK FELFEDEZIK A REMEKMŰVEDET!!!"
A piskóta másfélszeres mennyiségű
24-26 cm-es Olajos piskótából készült
tepsiben sütve 30 személyre.
A krém:
25 dkg mascarpone
1 üveg erdei gyümölcs lekvár vagy dzsem
3 dl hulala
1 cs. expressz zselatinfix
Vajkrém a burkolat alá:
25-30dkg puha margarin
25 dkg porcukor
egy csipet só
ha nem elég puha a margarin vagy olvasszunk rajta
vagy tegyünk egy-két evőkanál hideg vizet a keverékhez
Elkészítés:
A piskótát megsütjük a linken található recept alapján.
A krémhez a lekvárt kikeverjük a mascarponéban, majd az
expressz zselatinfixszel felvert tejszínt is beleforgatjuk.
Betöltjük vele a tortát, lehetőleg egyenletesen.
Némi hűtést követőn, az előzőleg cukorral
kikevert vajkrémmel bekenjük a torta külsejét és
ismét hűtőbe tesszük, hogy szilárd alapot kapjunk a burkoláshoz.
A tortát ezután burkoljuk.
Megközelítőleg 90 dkg burkolóanyagra volt szükség.
A maradékból elkészülhetett a szegő és egy kis díszítésre is futotta,
mint falomb, bokor.
Került a tortára egy nem túl professzionális paci, némi szalmabála,
sütőtök, tó kacsákkal, kavicsokkal, kis virágok, köves út, kerítés
és a főszereplő traki.
A végén az egész kapott egy vékony olajos kenést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése