2013. szeptember 18., szerda

Tejszínes, kurkumás, cukkinis hús, nokedlivel

Egyszerű, zöldséges egytálétel, elfoglalt anyukáknak!
Ha sietnénk, tésztával vagy párolt rizzsel is tálalható!
Hozzávalók:
1/2-1 kg sertés comb vagy csirke ill. pulyka mell
1 közepes cukkini
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 kk. kurkuma
fehér bors, só, olaj, víz
2 dl tejszín
étk. keményítő vagy liszt
Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és
rádobjuk a megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott húst.
Felöntjük némi vízzel, fűszerezzük és tovább főzzük.
Amikor félig kész, a megpucolt, kockázott cukkinit is beletesszük és így főzzük tovább, 
míg el nem készül.
Mielőtt elzárnánk, hozzákeverjük a tejszínt, melyben előzőleg simára kevertünk 1-2 csapott ek. keményítőt vagy lisztet.
Megkóstoljuk, ha szükséges  még ízesítjük,
 majd 
2-3 perc után elzárjuk.
Nokedlivel, főtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Egyéni kedvelt fűszereket nyugodtan adhatunk hozzá, a tejszínt pedig helyettesíthetjük tejföllel is, ez esetben elég 1 dl belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése