2013. szeptember 18., szerda

Salsa szósz

Nagyon szeretjük a tortilla chipset, így szerettem volna mellé valami kellemes mártogatóst készíteni, így az ízben gazdag Mexikói alapételre, azaz a salsára esett a választásom.
Férjem mindig ódzkodik az újdonságoktól, Ő a hagyományos ételek drukkere, de ez annyira ízlett neki, hogy jóízűen állva falatozta még frissében, mert a nagy tunkolás közepette leülni sem maradt ideje :D
Hozzávalók:
2 paradicsom apróra vágva,
1 gerezd fokhagyma szintén apróra vágva,
2 közepes fej lila hagyma, vékonyra szeletelve,
2 ek. felaprított koriander levél vagy, ha nincs szárított bogyó is megteszi,
3 ek. citromlé,
2 tk. reszelt citromhéj,
só,
1 ek. cukor
1 nagyobb paradicsomkonzerv vagy  ugyanennyi ketchup ill. e kettő keveréke is lehet
kevés olaj és víz

Továbbá, aki csípősen szereti tehet bele
1-2 jalapeno vagy egyéb csípős paprikát szeletelve és vagy chili szószt vagy port
Elkészítés:
Kb 2 ek. olajon megfonnyasztjuk az egyik hagymát, kevés vizet öntünk hozzá és nemsokkal utána elzárjuk.
Majd az 1 paradicsomot, a fokhagymát, a sót, cukrot, citromlevet és héjat
valamint a paradicsomszószt vagy ketchupot hozzáadva összekeverjük.
Ha koriander bogyót használunk, azt is keverjük bele, majd az egészet forgassuk át turmixgépben.
Amikor kész az alap, tegyük bele a másik kockázott paradicsomot, szeletelt hagymát
és az esetlegesen hozzá adni kívánt paprikát és csípős fűszereket. 
Frissen totrilla chipsel fogyasztjuk vagy hűtőben fóliával letakarva és lehűtve, hidegen is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése