2013. június 16., vasárnap

Vezér pite


Hozzávalók:
2 x 6 db tojásfehérje
2 x 18 dkg kristálycukor
2 x 18 dkg darált mák vagy dió
2 x 1 evőkanál zsemlemorzsa
A krémhez:
12 db tojássárgája
1 dl tej
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
A tetejére:
csokimáz

Elkészítés:
6 tojás fehérjét kemény habbá verünk, 18 dkg cukorral, hozzáadunk 18 dkg darált diót és 1 evőkanál zsemlemorzsát. 
Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. Majd ismét  elkészítjük ugyanezt a tésztát a leírtak szerint.

A krémhez a 12 tojássárgáját 1 dl tejjel, 15 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Míg hűl, 25 dkg margarint habosra keverünk, végül a 2 krémet összekeverjük és a 2 lap közé töltjük. 
A tetejét csokimázzal bevonjuk, 1 tábla étcsoki gőz fölött megolvasztva 1-2 ek. olajjal elkeverve és a tetejére simítva. 

Hűtőbe tesszük dermedésig. A melegre való tekintettel a dermedést követőben is tartsuk ott.
Kisebb tepsiben, értelem szerűen magasabb lesz a süti :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése