Hozzávalók:
2 közepes cukkini
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 húsleves kocka,
1 csapott ek. ételízesítő
só, fehér bors
1-2 ek. tejföl
metélőhagyma és pirítós a tálaláshoz
Elkészítés:
Felkockázzuk a hagymát, a foghagymát.
A cukkinit meghámozzuk, ha szükséges és nem zsenge már,
akkor eltávolítjuk a közepét a magokkal.
Felkockázzuk a cukkinit is.
Az egészet egy lábasba tesszük, felengedjük vízzel, beletesszük a leveskockát és a többi fűszert, majd puhára főzzük.
Ha kész és kihűl leturmixoljuk és belekeverjük a tejfölt.
Metélőhagymával megszórva ill. natúr vagy sajtos és/vagy fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Ízlés szerint a levesbe is keverhető reszelt vagy krém sajt.
Ha pürésítés után nem találjuk elég sűrűnek, akkor tegyünk bele 1-2 csapott ek. keményítőt, melyet kevés vízzel elkeverünk mielőtt a leveshez adjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése