Hozzávalók:
1 kg darált hús
1 doboz mexikói mix (kukorica, borsó, pritamin paprika)
4 tojás
Lucullus fasírt fűszer vagy ennek hiányában, a hagyományos és egy kis plusz fűszerezés
( 1 ek. só, 1 kk. fekete bors, 1 1/2 ek. pirospaprika, 1 kk. őrölt kömény,
2 tk. mustár, 2-3 tk sűrített paradicsom vagy ketchup, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb hagyma)
3 zsemle
1 cs. 500 g-os leveles tészta
3 ek olaj
1 tojássárgája,
1 maroknyi szezámmag
Elkészítés:
A leveles tésztát vegyük ki a remekmű elkészítése előtt pár órával!
Főzzük meg a 3 db tojást keményre (forróvízbe odatéve 15 perc)
A fasírtot készítsük el.
Üssünk hozzá 1 egész tojást keverjük bele a fűszerkeveréket vagy adjuk hozzá a házilag készített fűszerezést, melyhez apróra vágjuk a hagymát fokhagymát.
Bele öntjük a mix-et, melynek a levét jól lecsepegtettük előtte.
A beáztatott és jól kicsavart zsemléket is adjuk a húshoz, majd hagyjuk érni, míg előszítjük a tésztát.
Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra és téglalap formára.
Vágjunk le a hosszabb feléből 3 vékony csíkot, melyet később megfonunk a tetejére.
Mikor kész a fasírt felét beletesszük a tészta közebébe.
A csíkokra, vagy kockára vágott tojást, a húsra helyezzük hosszában végig, majd a hús másik felével befedjük.
Az 2 ek. olajjal meglocsoljuk és a tésztával betakarjuk a húst.
Szépen összeillesztjük és össze is nyomkodjuk, csipkedjük hosszában, hogy tartson.
Összefonjuk a tészta csíkjainkat és a tészta közepére tesszük. Éles késsel rövid és ferde csíkokat vágunk a tésztába, itt is átjárja a sütő hője.
Megkenjük a tojássárgájával. megszórjuk szezámmal és meglocsoljuk az 1 ek. olajjal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tésztát villával megszurkáljuk, hogy jól átjárja a hő.
165-170° C-on készre sütjük.
Ha a tészta szép színt kap a hús is jó lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése