Mindent a tepsibe pakolós, viszonylag hamar elkészülő fogás,
akár a vasárnapi asztalra is.
Az őzgerinces csirkemellel ellentétben, ezt nem fordítottam meg,
hogy az alja is megsüljön, így alulra sonka se került.
Ez lusta üzemódban készülő ebéd! :)
Hozzávalók:
kb. 90 dkg csirkemell
/nekem 4 szelet maradt ki a kilóból/
2 pohár joghurt
3 tojás
30 dkg reszelt sajt
só, bors
2 gerezd fokhagya
10 dkg feketeerdei sonka
Elkészítés:
A csirkemellett szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A joghurthoz adjuk a tojást és a reszelt fokhagymát.
A húsokat belemártjuk a joghurtos masszába, megforgatjuk
a sajtba és egy tepsibe fektetjük.
A végén a maradék joghurtot ráöntjük és megszórjuk
a sajttal.
A tetejét befedjük a sonkával és 180°-on,
alsó-felső sütésésen készre sütjük.
A sütés vége felé többször leöntöttem a keletkező és feéesleges levet!
Köret ajánlat: Basmati rizs
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése