2020. február 22., szombat

Cukkini tócsni


Ezzel a fogással se kell sok időt pepecselni a konyhában!
Igaz nálunk főfogás volt fokhagymás tejföllel. Aki kevesli,
az esetleg kínálhatja valamilyen sovány húsos főétel mellé.

Hozzávalók:
2 kisebb cukkini
2 tojás
hymlája só
1 gerezd fokhagyma
bors
petrezselyem friss v. szárított
3 ek. ch csökkentett liszt (nálam dia-wellness- 50)
/Ha a liszt típus olyan, hogy nem duzzad meg eléggé, akkor
tehetünk hozzá még, vagy némi zablisztet.
Egyébként csak azzal is működik. /
zsíradék a sütéshez
(kókusz olaj, kacsazsír, mangalica zsír)
továbbá a mártogatóshoz:
L. mentes zsír szegénytejföl
fokhagyma 

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd legyaluljuk.
Némi pihentetés után levet enged. Kinyomkodjuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, lisztet és a fokhagymát is 
belereszeljük.
Az állaga közepesen sűrű legyen!
Zsíradékot forrósítunk fel és kanállal 
adagoljuk bele a masszát.
Süssük közepes lángon pirosra mindkét oldalát. 
Csepegtessük le, majd fokhagymás tejfölellel kínáljuk.


Tápérték adatok:

200 g tócsniban:

Kalória: 138 kcal
Fehérje: 8,5 g
Szénhidrát: 14.8 g
Zsír: 5.0 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése