2018. szeptember 29., szombat

Lady Praliné Édesség Műhely



Azt terveztem, hogy mint amolyan "gasztronauta"
látogatást teszek az ízek bolygóin, ami lehet étterem, 
cukrászda, egy jó kis street food 
és beszámolok nektek a jó és kevésbé jó tapasztalataimról,
ott szerzett íz élményeimről.  
Első állomásként egy cukrász műhelyt látogathattam meg
Nem csak cukrász műhelynek nevezném, hiszen sokkal több az annál.
Egy megvalósult álom, melynek nap, mint nap magunk is részesei lehetünk. 
A csodás és különleges bonbonok, piték és torták birodalma. 




A birodalmat Mucus Gabi R-Dobó álmodta meg és vezeti.





Vele készült beszélgetésem:

Mióta foglalkozol cukrászattal?
-2012 ben végeztem el gyes mellett a cukrász tanfolyamot. Előtte egy bögrés mákos volt az összes cukrászati alkatosom.
A zsúr jellegű torták mellett, fő profilodként a bonbonok és piték szerepelnek. Miért éppen ezen termékekre esett a választásod, hogy képviseljék munkásságod?
- Eredetileg a csokikkal szerettem volna csak foglalkozni, de a piac "megkövetelte" , hogy más irányba is nyissak; ezert a kekszekkel majd az angol, amerikai jellegű pitekkel bővültem, a pitek töltelékénél is törekedtem a csoki-központúságra.

Különleges, nem mindennapi ízkombinációkat is készítesz. Hogyan születik meg egy-egy íz vagy forma?

-Legkülönfélébb dolgok, események ihlettek a bonbonok ízeinek megalkotásánál. Szeretem a fűszeres vonalat, mivel az indiai vegetáriánus konyha meghatározó része az életemnek, ez sok bonbonban visszaköszön. Volt, hogy film ihletett, volt hogy a gyerek altatása közben szabadult el a fantáziám...!

Melyik a vevőid által legkeresettebb terméked és mi az, ami számodra kiemelendő?

-A kis vevőim kedvence a gumicukorral töltött legó, ill. csokinyalóka, aztán van két-három kedves törzsvevőm, akik kifejezetten a chilis karamellás bonbonomért, illetve a chilis csokis kekszemért jönnek. Nagy kedvenc meg a Brownie-s sajttorta, a többi termékem között megoszlik a figyelem.
Egészségesen étkezel! Gondolom nagy akaraterő kell, hogy ne csipegess folyton a készülő finomságaidból! Hogy sikerül megállnod, mi motivál?

-Hat igen ez az örök kihívás számomra. Most mar mondhatom azt, h "ráuntam" a csokira, ha lehet ilyet kijelenteni... Vannak időszakos kedvenceim, amiből azért lesz néhány "rontott" darab, de most, mivel elkezdtem nyitni az egészséges édességek fele, könnyebb dolgom van, hisz egyre több cukormentes finomság közül válogathatok az ebed utáni kókusztejes-kókuszvirágcukros kávém mellé.

A jövőre nézve vannak-e terveid a műhelyt vagy a munkáidat és a kínálatot illetően?
-Nyitás óta próbálok egy "állandó kínálatot" kialakítani, de ez mindig megdől, mert mindig új recepteket, ötleteket találok, amik csak bővítik a repertoárt. Igyekszem bonbonból, kekszekből, pitekből és a paleokból is legyen jó pár fajta mindig, amikkel tudom várni a kis vevőimet.
És hat terveim közt szerepel, hogy idővel egy kis beülős cukrászdát nyissak valahol a belvárosban.
Feleségként és édesanyaként, hogy sikerül összeegyeztetni a munkád a családdal? Van-e segítséged, akár otthon, akár az üzletben?
-Szerencsére a családom nagyon támogatja a kis vállalkozásomat, bár a nyitva tartásomat a gyerekekhez igazítottam. Van egy szupi segédem, bizony, akivel úgy érzem, hogy megvalósíthatom a terveimet!



Mivel töltöd el a szabadidőd, ami feltölt, kikapcsol?
-Szabadidőmben megpróbálok minél több időt a gyerekeimmel, férjemmel tölteni, illetve van egy Euro-Gym nevű mozgásforma, amit évek óta csinálok. Ott jól ki tudom kapcsolni az agyamat, és feltölteni testemet-lelkemet. De persze alapvetően a sütik, édességek, csokik, torták tervezgetése töltik ki a mindennapjaimat.
Végezetül, mit üzennél leendő vásárlóidnak, miért érdemes betérni hozzád?
-Akik meg nem ízleltek Lady Pralinè finomságait; nézzek meg a kepéimet, és képzeljék el, milyen csodalatos, édes, esetenként bűntelen hozzájárulás lehetünk egymás számára! Merjetek nagyot lépni! Merjetek paradicsomos csokoládét kóstolni! Merjetek matcha teas pitét fogyasztani!
Köszönjük Mucus a betekintést! Én bizony mertem kóstolni!! ;)
Isteni ízkombinációk!! Engem meggyőztél! Az édes és a csípős együttese volt a hozzám legközelebb álló de összességében minden elvarázsolt! :)
Ajánlom Nektek is Lady Pralinét!!
Bánfalvi ut 14.
Sopron 9400

Highlights info row image
(30) 219 1499



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése