2015. július 16., csütörtök

Karalábéfőzelék


Nem bonyolult!
Sorolhatjuk a viszonylag olcsó ételek közé és 
nem mellesleg egészséges is!
Zsenge karalábéból maga a Kánaán! 
Legalább is annak, aki szereti! :D
Többféle változatról hallottam de Én ezt az egyszerű
variációt szeretem. :)

Hozzávalók:
2-3 nagyobb karalábé
só, ízlés szerint
1 csapott ek. cukor
víz (kb. 1 l )
a rántáshoz:
olaj, liszt
1 tejföl

Elkészítés:
A karalábékat megtisztításuk után felkockázzuk.
Feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk és a cukrot is hozzáadjuk.
Amikor már majdnem teljesen puha, elkészítjük a rántást.
Az olajban elkeverjük a lisztet és aranybarnára pirítjuk.
Van, aki hőkiegyenlítéssel készíti és langyos vizet keverve a rántáshoz
adja a főzelékhez, Én magasabb hőfokra teszem a főzeléket, hogy kicsit forrjon
és így keverem hozzá azonnal az elkészült rántást.
Ahogy belekevertük visszább vesszük a hőfokot, nehogy leégjen.
Pár perc után hozzáadjuk a tejfölt és, ahogy elkezd bugyogni elzárjuk.
Ízlés szerinti feltéttel, pl. különböző pörköltek,
sültek, vagy fasírozottal tálaljuk. :)


Ötletelés:
Ha a sűrűség nem úgy alakul egy főzeléknél, ahogy szeretnénk,
azt vagy vízzel elkevert liszttel
vagy szintén vízzel elkevert keményítővel tudjuk orvosolni. 
Előbbit át is szűrhetjük, ne legyen csomós!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése