A Kiskunlacházi falunapokon megismert, Sógor-Koma-Jóbarát csapat,
lenyűgözött a főzőversenyen produkált finomságaikkal,
nemrég pedig az egyik tag, Hartai Mária,
azzal keresett meg, hogy felkérjen, zsűrizzek egy Dömsödön megrendezésre kerülő főzőversenyen.
A felkérésnek örömmel tettem eleget!
A verseny július 25.-én került megrendezésre a Mátrix Clubban
első gasztro párbaj próbálkozásként, mely véleményem szerint remekül sikerült.
Rendezett és hangulatos környezet, közvetlen, barátságos tulajdonosok
és résztvevők, ill. szívélyes fogadtatás.
Készült székelykáposzta ízletes füstölt hússal,
nem éppen rendhagyó körettel készíttet pörkölt is. :)
Fánkocskák készülőben
Ismét kóstolhattam mennyei babos palacsintájukat, melyet reszelt sajttal koronáztak meg.
Desszertként fánk következett, szintén Tőlük, lekvár kíséretében.
A lecke fel volt adva, többször is visszakóstoltam egy-egy ételbe,végül megszületett a döntés.
Segítségemre a csapatokból kiválasztott egy-egy tag volt,
illetve kislányom Lara! :)
A IV. helyezett a sörös nyúl ragú lett, amit Laczó Csaba és fakanál forgató társa készített.
Döntésem oka, hogy nagyon intenzíven érződött egy bizonyos fűszer,
ami nekem a mézeskalács ízére hasonlított, elnyomva a többi hozzávaló, ill. a hús és
recept elnevezését adó sör zamatát.
De igazán igyekvőek voltak, igényes tálalást láthattam egy férfi csapat részéről!
III: helyre, egy igazi hagyományos bográcsos tyúkpörkölt került, nokedlivel és tejfölös uborkasalátával
a DÖ-MIKDC prezentálása során.
(na most jól írtam a nevüket, bezzeg az oklevélre..., bocsi fiúk, lányok!! :) )
amelyet Judit, Denke Andi, Tündi és Ági készített.
Ami a mérleget végül a székelykáposztához billentette, az a benne található omlós füstölt hús volt.
A káposzta megfelelő savanyúsággal rendelkezett és az ízek szintén megfelelően összeértek, mire elkészült. Igényesen tálalva, tejföllel ízesítve érkezett aszatlomra. :)
I helyezett egyértelmű és minden kétséget kizáró döntés alapján született meg!
A fődíjat Kolompár Lajos és családja a Sógor-Koma-Jóbarát csapat érdemelte a három fogásos menüsorral.
További tagok:
Hartai Mária, Császár Zoltánné és segítőik.
Gusztusos tálalás, időben elkészült menüsor.
Palacsinta ízkavalkád, ahol a csípős íz harmonizált az édeskés ízekkel.
Ezután következett a pörkölt, melyet savanyított, a pörkölttel összefőzött
hagymakarikákkal tálaltak köretként.
A sort, a sütés közben maguktól átforduló fánkocskák zárták lekvárral körítve,
méltóképpen megkoronázva
az előtte felsorakozó finomságokat.
A díjazottak kupával, érmékkel, emléklappal és egy jó adag élménnyel gazdagodtak!
Még egyszer gratulálok mind a négy csapatnak!
Szuperek voltatok!
Köszönöm a lehetőséget, hogy köztetek lehettünk és megismerhettünk benneteket
valamint, hogy kóstolhattuk a remek ételeiteket!!
A nap folyamén készült további fotók:
A rend őrei is éhesek voltak! :)
Kislányom Lara
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése