2020. július 22., szerda

Mákosguba másként diétásan



Mák imádatom folyton hajt, hogy mákos finomságokat 
keressek és azt lehetőleg diétás változatban is 
prezentáljam!
A mák eleve elég magas kalóriaértékkel bír, 
így az effajta nassolnivakókat, akkor érdemes enni, 
ha égetünk is némi kalóriát aznap de egy bünözős
napon is ideális, mert bármilyen cukros társánal
jóval kiméletesebb és lassú felszívódású!
Mielőtt meglepődve konstatálnátok a felfedezést, hogy a 
kiflit és tejet kihagytam, 
 nem, véletéenül sincs benne kifli és tejet sem kér,
köszöni szépen! :D

Hozzávalók:
 15 dkg szénhidrátcsökkentett liszt, pl. DW 50 %
vagy barna rizsliszt
2 dl laktózmentes tejföl
25 dkg laktózmentes és v. zsírzsegény túró 
20 dkg laktózmentes vaj
2 egész tojás
1 kezeletlen citrom leve és héja
(Dr. Oetker citromhéj és citromlé is jó)
1 csipet só
 4-5 dkg DW 1:4  édesítő
DW vaníliás cukor
1 csapott tk. szódabikarbóna vagy fél csomag sütőpor
4 dkg darált mák
továbbá a tetejére dw porcukor



Elkézsítés:

Az édesítővel és a tojásokkal kikeverjük a puha vajat.
Ezután a túró, a citrom héj és lé kerül bele.
Végül hozzáadjuk a lisztet, mákot és a tejfölt.
Szilikon kuglóf formába töltjük és tűpróübáig sütjük. 
Mivel elég lágy állagú, így nem feltétlenül lesz tiszta a tű!
5o-60 perc alatt elkészül 160-180 fokon, alsó-felső sütéssel.
(Az idő és hőfok sütőfüggő, ki, hogy tapasztalta) 
Mikor kész, tányerra borítjuk, kihűlést követően, 
porcukorral meghintjük.
Na ez az, amit Én nem tudtam kivárni, pedig 
akkor szebben mutat a porcuki! :D





Eredeti:Szépségtár blog <3



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése