2020. április 12., vasárnap

Ch csökkentett kalács


Az autentikus ünnepi ételeinket sem kell mellőzni
az asztalról, ha jól vannak elkészítve, így diéta és
életmódváltás mellett is beütemezhetőek az étrendbe. :)

Hozzávalók:
30 dkg Dia-Wellnes 50 %-al
 csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
3 dkg élesztő
1 egész tojás és 1 sárgája
1 dl langyos laktózmentes habtejszín
(pl. Pilos)
1 dl laktózmentes tej
1 csapott ek. DW. 1:4 édesítő
1 csipet só
1 egész tojás a lekenéshez


A lisztet tálba szitáljuk.
A közepébe tesszük a cukrot a morzsolt élesztőt és 
a tojásokkal kikevert langyos tejszínt.
A sót a lisztre szórjuk, majd az egészet 
gép segítségével összedolgozzuk, dagasztjuk a
langyos tejet fokozatosan hozzákevere.
Gépi dagasztás után, én kicsit átdagasztok mindent
kézzel is!
Ha megvagyunk, akkor konyharuhával lefedve
1 órát kelesztjük meleg helyen.
A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra, alsó-felső sütésen.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd 
henger formára kisodorjuk őket.
Lisztet nem tettem alá, mert úgy könnyebb volt kisodorni.
Ezután a végeket összeillesztjük, kissé megnyomva és befonjuk, 
majd mindkét végét alá hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és
 alaposan lekenjük a felvert tojással.
A hőfokból  lehet visszavenni, kb. 160-ra, 
ha már megszilárdult és nagyon fogná a sütőnk, 
esetleg alufóliával is letakarhatjuk a sütés végéig.
Ha megsült és szép piros, rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat! :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése