Az autentikus ünnepi ételeinket sem kell mellőzni
az asztalról, ha jól vannak elkészítve, így diéta és
életmódváltás mellett is beütemezhetőek az étrendbe. :)
Hozzávalók:
30 dkg Dia-Wellnes 50 %-al
csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
3 dkg élesztő
1 egész tojás és 1 sárgája
1 dl langyos laktózmentes habtejszín
(pl. Pilos)
1 dl laktózmentes tej
1 csapott ek. DW. 1:4 édesítő
1 csipet só
1 egész tojás a lekenéshez
A lisztet tálba szitáljuk.
A közepébe tesszük a cukrot a morzsolt élesztőt és
a tojásokkal kikevert langyos tejszínt.
A sót a lisztre szórjuk, majd az egészet
gép segítségével összedolgozzuk, dagasztjuk a
langyos tejet fokozatosan hozzákevere.
Gépi dagasztás után, én kicsit átdagasztok mindent
kézzel is!
Ha megvagyunk, akkor konyharuhával lefedve
1 órát kelesztjük meleg helyen.
A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra, alsó-felső sütésen.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd
henger formára kisodorjuk őket.
Lisztet nem tettem alá, mert úgy könnyebb volt kisodorni.
Ezután a végeket összeillesztjük, kissé megnyomva és befonjuk,
majd mindkét végét alá hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és
alaposan lekenjük a felvert tojással.
A hőfokból lehet visszavenni, kb. 160-ra,
ha már megszilárdult és nagyon fogná a sütőnk,
esetleg alufóliával is letakarhatjuk a sütés végéig.
Ha megsült és szép piros, rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése