2018. február 18., vasárnap

Erdélyi borzaska egészséges változat


🔹Hozzávalók egy  nagyobb adaghoz:
2 csirkemell filé
1-2 doboz szobamőmérsékletű tejföl
20 dkg sajt
2 tojás
3 púpozott ek. szénhidrátcsökkentett liszt
(nekem még update van itthon, de mással is szeretném kipróbálni)
2 csapott ek. kukoricakeményítő
só, fokhagyma(frissen zúzott vagy granulátum)
víz
zsiradék a sütéshez

🔹Elkészítés:

Az átmosott, lecsepegtetett csirkemellet felszeleteljük.
Sózzuk majd elkészítjük a bundának valót is.
A tojást a sóval kikeverjük, majd először egy kevés vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a száraz összetevőket és annyi vízzel felengedjük, hogy kb. tejföl sűrűségű masszát kapjunk. 
Mivel ezek a lisztek más jellegűek, mint a fehér liszt, így nem tudom azt mondani, hogy sűrű palacsintatészta állagra törekedjünk.
A zsiradékot (mangalica, kókuszzsír) felforrósítjuk. A masszába mártott, forgatott húst kissé lecsepegtetjük és közepes lángon, félidőben fordítva aranybarnára sütjük. A tejfölt sóval és fokhagymával ízesítjük és a húsra kenjük. A sort végül a durvára reszelt sajttal zárjuk.
(4 szelet csirkemell kimaradt, így konyhakészen a fagyasztóba várja a következő bevetést )

🔸Köret:
20 dkg bulgur, só, 1 tk. kacsazsír
Elkészítés:
Átmossuk, majd kevés sóval és annyi vízzel feltesszük, ami ellepi.
Mikor elfőtte a vizet kacsazsírral ízesítjük.

🔹Tipp:
A hús egy éjszakát fokhagymás tejbe áztatva még ízletesebb, puhább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése