2016. január 11., hétfő

Salsa Fitness torta



Kicsit elvagyok maradva a tortákról készült bejegyzésekkel.
Így egy októberi torta is csak most kerül fel a blogra!
 Ezen kívül persze még lesz mit bepótolni, nem vitás! :P

Lengyel Claudia edzőnk, aki fantasztikus táncos 
és pedagógus is egyben, 
szerette volna megünnepelni a Salsa Fitness fennállásának
 2. születésnapját.
Az a megtisztelő felkérés érkezett hozzám, 
hogy készítsem el az ünnepi tortát.
Természetesen szerettem volna, 
ha színeiben visszaköszön a salsa tüzes hangulata,
a rajta lévő figurák, 
pedig a tornagyakorlatokkal vegyített táncos mozdulatokat szimbolizálják.
Rákerült Claudia monogramja is, 

ill. a torta tetején a Salsa Fitness felírat is helyett kapott.
A krém állaga könnyed, gyümölcsös ízben készült, fehér piskótával.
Nagy sikere lett és edzőnknek is nagy örömet szerzett, ami meg nekem volt öröm! :)
Claudia személyében egy hihetetlen kedves, közvetlen,  és önzetlen életvidám fiatal hölgyet ismerhettünk 
meg, aki lányok, édesanyák életére van kihatással, hisz edzésprogramjaival
segít kizökkeni a hétköznapok szürkeségéből, 
és életmód váltásra sarkall mindenkit, 
aki kissé belekényelmesedett a mindennapokba.
Óráin újra érezzük, hogy élünk és vér folyik az ereinkben.
Köszönjük neked Claudia! ;)
"Tánc közben varázslat vesz körül.
Minden összeáll! A világot pedig a harmónia uralja! 
És egyetlen tökéletes pillanatig minden porcikáddal azt érzed, hogy élsz! " /Step Up/
Recept:
piskóta
24-26 cm-es olajos piskóta

Krém:
25 dkg mascarpone
1 kisebb üveg sárgabarack lekvár vagy egy nagyobb fele
2 dl hulala
1 tasak expressz zselatin fix
aki édesebben szereti, tehet még bele kóstolás után némi porcukrot

A burkolat alá:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 ek. hideg víz
1 ek. aroma
1 csipet só

Elkészítés:
A piskótát a linken leírtak szerint elkészítjük.
A krémhez felverjük a zselatin fixszel kevert tejszínt.
A mascarponét összekeverjük a lekvárral és gépi habverővel simára keverjük.
Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.
Megtöltjük a piskóta lapokat.
A tortát hűtjük kicsit burkolás előtt, 
majd a kihabosított porcukros-margarinos krémmel lekenjük és ismét hagyjuk hűtőben szilárdulna,  
majd ezt követően  keményítőn kinyújtott unideccel/fondanttal burkoljuk és díszítjük a tortát. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése