2016. január 22., péntek

Sajtgolyó


Kevés praktikusabb dolog létezik, pl. egy gyerekzsúrra vagy házibulira, 
mint a sajtgolyó.
A sajtot elég sokan kedvelik, sütve készült változata, pedig még kedveltebb.
Gyorsan elkészül, laktató és jól mutat!
Tunkolhatjuk kedvenc mártásainkba, kínálhatjuk szalma krumplival, 
de húsok mellé köretként is alkalmazható.
Aztán persze örülhetünk a sikernek! ;)


Hozzávalók:

30 dkg reszelt sajt
1 egész tojás (kb. M-es)
1,5 ek. liszt
ízesíthetjük fehér borssal vagy
 fokhagyma granulátumot is keverhetünk hozzá
olaj a sütéshez
és, aki szeretné zsemlemorzsába is forgathatja
olaj a sütéshez



Elkészítés:

Lereszeljük a sajtot.
Hozzáadjuk a tojást és a lisztet,
majd golyókat formálunk a kész masszából 
és forró olajban aranybarnára sütjük.
Lehetőleg ne süssük túl, illetve ne piszkáljuk, 
addig, amíg nem szilárul meg az olajban némileg a kis golyónk,
hisz addig még elég képlékeny lehet.
A kész golyókat hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatjuk
tartárral, vagy egyéb más szósszal, mártással. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése