2015. március 21., szombat

Mézes dagadó egyszerűen


Gyakran kerül dagadó az asztalra és bár nagyon mutatós és
kiadós is töltve elkészíteni, ha kevesebb munkával járó
fogást szeretnénk, akkor feldarabolom és különböző,
épp kedvünk szerinti fűszerezéssel sütöm meg.
Alább mézesen. :)
Ha hasonló ízeket szeretnénk, mit az oldalas de nem akarjuk a csontot is megfizetni,
akkor a dagadót ajánlom. Ráadásul kevésbé zsíros.
Persze azért az oldalasról sem lehet lebeszélni! ;)

Hozzávalók:
1 szép darab egész dagadó
só,
kb. 1 1/2 dl méz
zsiradék( sertés zsír vagy ét olaj)
víz


A dagadót felszeleteljük, nagyobb csíkokra vagy kockákra
Megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük.
Sózzuk és alaposan átkenjük a mézzel.
Tepsibe sorakoztatjuk.
Teszünk alá zsiradékot és vizet, majd előmelegített sütőben, 
kb. 175 C°-on időnként meglocsolva pirosra sütjük.
A méz miatt előfordulhat, hogy kicsit rusztikusabb külsőt kap és imitt-amott
a méz jobban megsül, ami nem ront az ízén, sőt!! :)
Ínyenckedni is lehet vele.
Variálhatjuk a mézes ízt chilivel, fokhagymával vagy mustárral de 
paradicsomszósszal is fokozhatjuk az ízhatást! :)
Köretként habos krumplipüré, pirított vagy bármilyen sült burgonya 
kínálható. :)
Tipp: Akinek erősebb a sütője, az az első 1/2- 3/4 órában sütheti alufóliával lefedne, 
majd azt levéve lehet lesütni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése