Ciróka-maróka, mit főztél Katóka?
Főztem babocskát, sütöttem pampuskát,
ide tettem-oda tettem,
utoljára jól megettem:
Hammm!
Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! :D
Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre ;)
Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dl meleg víz
fél kocka élesztő
1 ek. cukor
2 ek. olaj
1 tk. só
kence:
1 ek. olaj
1 ek. tejföl
1 kk. só
4 gerezd zúzott fokhagyma
pár csepp citrom
Elkészítés:
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet,
majd belemorzsoljuk az élesztőt.
majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Felfuttatjuk.
Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk ill. megdagasztjuk.
Kb. egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.
Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából, olajjal kikent formába tesszük Őket.
15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 175 C°-on sütjük.
Húsz perc múlva kiemeljük a sütőből, lekenjük a kencével és
további 2 percig sütjük.
Kivéve a sütőből, némi pihentetés után fogyasztjuk :)
Nem semmi! Jol nezki persze a sör menne hozza
VálaszTörlésHa kesz vagyok jelentem hogy milyen let
Köszi a receptet es a fenykepet hozza
Üdv Laszlo
Nagyon örülök, hogy tetszik! :) Természetesen ér sörrel leöblíteni! ;) Várom a jelentést! :D Üdv.: Szani
TörlésKedves Szani!
TörlésHa kesz van küldöm a fenykepet rola,igaz hogy nem kentembe a kencevel csak egyszerü zsirral!
Kedves Szani!
TörlésAnnyira sikeres volt amit csianaltam hogy a felesegem megcsinalta! A fenykepeket hova lehet feltölteni?? Üdv Laszlo
Nagyon örülök, hogy bevált a recept! :) A fényképet a facebook oldalamra nyugodtan fel lehet tölteni. Az üzenőfalra vagy üzenetben is! jöhet! :) https://www.facebook.com/pages/Szani-konyh%C3%A1ja-s%C3%BCtni-f%C5%91zni-csakis-sz%C3%ADvvel-l%C3%A9lekkel/116342075216929?ref=hl
TörlésKöszi kedves Szani!
TörlésA kepek fel vannak töltve!
Köszi sok sikert maganak!