Nem tudom ki, hogy van vele, Én nem igen szeretem, amikor a rántott hús sütése közben minden tiszta olaj, hiszen fröcsög közben oda is, ahova nem akarjuk :D
A lakásban terjengő, mindent átjáró sült szagról már nem is beszélve.
Nem kell állandóan fordítgatni, szedegetni, új adagot az olajba tenni.
Még a fritőznél is kényelmesebb és “szagmentesebb “ verziót hoztam nektek!
A végeredmény épp olyan finom lesz, mint ahogyan mindnyájan szeretjük a rántott húst! ;)
Hozzávalók:
kb. 1-1,5 kg hús
bármilyen hús lehet, amit eddig is rántott húsként kedveltünk, és elfér a tepsiben.
A panírozáshoz:
kb. 2-3 tojás+ só ízlés szerint
20- 25 dkg liszt (nálam zab vagy dia wellness)
kb. 25 dkg zsemlemorzsa ( tk. vagy dia-wellness)
Továbbá: olaj (kókusz, olíva stb.)
Tipp: egy keveset a tojáshoz is adhatunk
Elkészítés:
A húsokat megtisztítjuk. Leszárítjuk, sózzuk. A tojást felverjük, sózzuk. A szokott módon bepanírozzuk a húst, először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatva. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, melyre még előtte egy kevés olajat eloszlattunk, ebben egy szilikon ecset is segíthet vagy olajspray.
Majd kevés olajjal meglocsoljuk vagy szintén olaj spray-vel befújjuk a húsokat is.
(Sütés közben először, a párolódás folyamatában képlékenyebb, így óvatosan bánjunk vele, míg nem stabilizálódik a panír, ne forgassuk! )
Félidőben a húsokat fordítsuk át, így a másik fele is ropogósra sül.
A lakásban garantáltan kellemes illat fog terjengeni, a sült olajszag helyett és a munkánk is kevesebb lesz vele eztán! ;)
Az íze? Tökéletes! Belül omlós, kívül ropogós!
A hőfok sütő és hús típus függő!
Én 160 C° -180C° között sütöttem.
Eleinte magasabban, hogy a panír stabilizálódjon,
majd visszavettem, hogy átsüljön rendesen.
A vége felé pedig ismét feltettem pár percre.
A sütési idő 45-60 perc között.
Nyilván egy csirkemell esetén jóval kevesebb kell.
Tálalási javaslat:
Nagyon erdekes,es oszinten mondva vasarnapra elkeszitem,mert mostanaba amijen meleg van a sutest el kell felejtsuk,koszonom a receptet es varok masakat is.
VálaszTörlésKedves Gyöngyi!
TörlésÖrülök, hogy olvasod a blogot és, hogy tetszett a recept!
Bármikor szívesen látlak az oldalon! ;)
Nagyon klassz! Mondjuk engem érdekelt volna az is, hogy hány fokon és mennyi ideig kell sütni.
VálaszTörlésEz sütő függő lehet,. de kb 175-180C°-on süthető. Az így készített húsnak ugyanannyi az elkészítési ideje, mint a sima sülteknek, legyen az szárnyas vagy sertés, kb. 1-2 óra közötti idő. A rántott zöldségek is készíthetőek ily módon, azoknál is, ha a panír szép arany színű, késznek tekinthető. :)
TörlésSütés közben nem kell letakarni ?
VálaszTörlés