2013. április 7., vasárnap

Túrótorta őzgerincben sütés nélkül



 

A barátnőm és két fiacskája érkezett vendégségbe, ezért szerettem volna valami hűtött finomságot felszolgálni desszertként.
Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, így eljött az ideje, hogy elkészítsem.
Nagyon jól sikerült és szinte a tálalás pillanatában el is fogyott! :D

 Hozzávalók 8 főre:

25 dkg túró
15 dkg cukor
10 dkg Rama 6 dl tej
3 cs Vanillincukor
3 ek. zselatin
 (én majd két csomaggal beletettem, sőt még keményítőt is, hogy biztosra menjek, mert folyós maradhat!)

Elkészítés:
 A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.
 A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!) .
Kihűtjük, és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.
 Egy őzgerincformát vékonyan kibélelünk folpack-kal, és beleöntjük a keveréket.
Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.
Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen.
Kiborítjuk hosszúkás tálra, eltávolítjuk a folpack-ot.
 Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok ill. menta.
A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.
 költség kb.: 1000 Ft költség egy főre: 125 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése