Szükséges. 2 db tortalap, 24-es vagy 26-os formában sütve.
3 tojás
19 dkg cukor
19 dkg liszt
1 cs. sütőpor
0,7 dl olaj
0,7 dl langyos víz
kevés kék ételfesték
(laponkénti adagok)
Tűpróbáig sütni.
Krém: 1 doboz Meggle cukrászhab, 1 habfixel felverve, némi kókusz eszencia, kókuszreszelék.
A hab egy részét félretesszük, mert a külsejét ezzel díszítjük.
A többihez teszünk kókusz eszenciát és 3-4 ek. kókusz reszeléket.
A tortatálra helyezett alsó lapunkat, amit megfelezünk kés segítségével ( óvatosan, közbe a torta lapot, tállal együtt forgatva) megkenjük a krémmel majd rátesszük a felső lapot is, amit szintén előtte megfeleztünk.
Ezt is megkenjük a kókuszos habbal.
A torta tetejét és oldalát óvatosan bevonjuk a maradék, natúr habbal.
A tetejét villa segítségével, hullámosítjuk tengert idéző mintát készítve, néhol egészen piskótáig húzzuk a villát(lásd. fotó).
Egy 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
1 cs. áttetsző torta zselé
Kék ételfesték
Közben a zselét elkészítjük és mikor levettük a gázról, némi kék színű festéket teszünk bele, de csak annyit , hogy szép világos maradjon.
Mikor húz már a zselé és nem forró egyenletesen ráöntjük a torta tetejére.
Óvatosan öntsük, mert megindulhat oldalra.
Ha még is megfolyna, miután megkötött kés segítségével eltávolítható a felesleg!
Amikor teljesen megkötött a teteje, kókusz reszelékből fehér homokos part készülhet, vagy keksz darából sima, arany homok, ez csak helyrajzi kérdés, melyik tengert készítjük, vagy milyen anyag van otthon :)
Tehetünk rá kagylót, csigát, ügyesebbek előtte beszerezhetnek ötletes díszeket.
Habzsákkal a szélei mintázhatóak ill. oldala is, aki szeretné!
Alkalom előtti nap készítsük!!Napról napra finomabb lesz!!!!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése