Régóta szerettem volna kipróbálni egy fényképezőgépet formáló tortát.
Most adódott alkalom öcsém névnapján, aki elkezdett hódolni a fotózás művészetének,
így nem volt kérdés, hogy a torta milyen koncepció alapján készüljön.
Kifaggattam, szerinte melyik gép ér meg egy misét, ill. kedvenc fotóját is elkértem.
Utóbbi szerepet kapott a tortán, mellyel "élő" kijelzőt varázsolhattam
egy ostyakép segítségével.
A márkajelzést és 1-2 részletet ostyával oldottam meg.
A töltelék mákos mascarponés, mert a mák nagy sláger.
Bizony volt öröm, sőt majd két napig fel sem merte vágni! :D
Piskóta:
Tepsiben sütött
24-26 cm-es Olajos csoda piskóta
lesz maradék de így van miből faragni :D
Krém:
25 dkg mascarpone ( a 399-es spár M. tökéletes!)
2,5 dl hulala
mák ízlés szerint
15 dkg porcukor
1 cs. bourbon vaníliás cukor
1 cs. expressz zselatin fix
Unidec alá:
25 dkg margarin(pl. vaníliás vénusz)
20-25 dkg porcukor
1 ek. hideg víz
1 ek. tetszőleges aroma (pl. vanília, mandula)
1 cs. só
Burkolat:
1/2-kg fekete unidec
A piskótát megsütjük az elkészítés előtti nap és hűvös helyen vagy a hűtőben
tartjuk letakarva, hogy könnyeben tudjuk faragni.
A kívánt formára farigcsáljuk.
A lencse részt kerek kiszúró formával alakítjuk.
A tortát megtöltjük a elkészített krémmel, melynél az elkészítési sorrend a következő volt:
mascarpone+mák+porcukor+b.vaníliás cukor+ experssz fixszel felvert tejszín.
Lekenjük az összeállított és kikevert vajkrémmel.
A lencserész külön és külön is burkoljuk, ill. utána állítjuk össze.
Az ostya képeket hidegzselével rögzítjük, melyeknek felszínét is vékonyan átsimítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése