Imádom a szilvalekvárt de mióta dédimamám meghalt, nem ettem olyat,
amilyet Ő készített.
Szinte fekete volt és majd beletört a kanál.
Azért próbálkozom, talán majd az évek és a rutin segít! :D
Hozzávalók:
2-3 kg szilva
1 csapott tk. fahéj
40 dkg cukor
1 citrom leve
1 cs. szilva dzsemfix
(jó a sima dzsemfix is)
Elkészítés:
A tisztított és kimagozott szilvát feltesszük főni.
Ha már összeesett, botmixerrel pürésítjük.
Hozzákeverjük a cukrot, a citrom levét,
a fahéjat, ill. a dzsemfixet, majd űrűre főzzük.
Tisztított üvegekbe töltjük, melyeket legalább 5 percre fejtetőre állítunk.
Ezután mehet a kamra polcra! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése