Egy nemrég megrendezett főzőversenyre, valami egyszerű de még is különleges, nem túl kényes
és finom sütire volt szükségem a nyár ízeivel, amit nassolhattunk közben a résztvevő baráti társasággal.
A Mirinda szelet hamis változatára, a Boleró szeletre esett a választásom.
Még 2013 februárjában, blogozásom kezdetén elkészítettem ezt a süteményt.
Mind az akkori fotó, mind pedig a sütemény külseje
hagyott némi kívánnivalót maga után, így saját magam hívtam párbajra! :D
A végeredmény remek lett. Hidegen maga volt a nyár! :D
Mivel iszonyat hőség volt a versenyen, így melegen is kóstoltuk! :P
Ennek ellenére elfogyott, sőt barátnőm szerint sokkal jobb volt, mint a
túróval készült eredeti Mirinda szelet.
A Boleró por hallatán lehet zúgolódni kérem de azt ne feledjük,
hogy a Mirinda sem frissen facsart gyümölcsből készül! :D
Hozzávalók:
tészta:
1 tojás
15 ek. cukor
1 cs. csokipuding
1 dl olaj
2 dl tej
14 ek. liszt
1 kk. szódabikarbóna
Zselé:
7 dl víz
20 dkg cukor
2 vaníliás puding
1 tetszőleges ízű boleró por
(nálam épp narancs, de isteni málnával, eperrel vagy épp, ami kedvencünk)
Továbbá:
1 kis doboz tejföl
(több sem rontja el! ;) )
Elkészítés:
A tojást kikeverjük a cukorral.
( kézi habverővel vagy fakanállal)
Hozzáadjuk a pudingot, majd az olajjal és tejjel is elkeverjük.
Ezután a lisztet, majd a szódabikarbónát is hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,
majd előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Sütési hőfok: 170 C° körül, persze ez sütőfüggő!
Amíg sül a sütemény addig elkészítjük a zselét.
Kevés vízben a cukorral kikeverjük a pudingokat, majd a többi vízhez adjuk.
Belekeverjük a boleró port is és csomómentesre főzzük.
Folpackot légmentesen a tetejére téve kihűtjük.
Hideg vízbe állítva gyorsabban hűl.
A kihűlt süteményre kenjük a tejfölt.
Végezetül egyenletesen rásimítjuk a zselé réteget.
Kis időre (min. 30-60 perc) , a hűtőbe tesszük dermedni.
Végül kockára, csíkokba vagy rombusz formára szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése