2015. szeptember 13., vasárnap

Batáta-avagy édesburgonya-krémleves pestos sajttal

DSCF1605
Nem mondhatnám, hogy a kis családomban mindenki odavan az
édesburgonyáért!
Férjem abszolút nem, kislányom pedig, mikor, milyen kedve van.
Igaz Ő más ételekhez is így áll! :D
Most Önző voltam és készítettem ismét,
azonban nem köret-ahogy szoktam-, hanem leves formájában. :)
Hozzávalók:
4 nagyobb darab batáta l
1 kisebb hagyma
2 közepes babérlevél
só, fehérbors ízlés szerint
1 dl főzőtejszín
kedvenc sajtunk a tetejére-
az Én esetemben egy Holland eredetű Basiron pestos sajt került rá,
amivel nagyon ínyenc és harmonikus ízkombinációt alkotott.
 DSCF1606
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk, a hagymát szintén 
és annyi vízben, hogy ellepje őket feltesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk és a babérleveleket is hozzáadjuk.
Viszonylag hamar megpuhul.
Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük,
persze nem muszáj teljesen pépesre ki, hogy szereti.
Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt
és pár pillanat múlva, mikor összeforrt, elzárjuk.
 Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. :)
Tipp:
Ez egy zsiradék mentes változat.
Ha azonban zsiradékkal készítené valaki,
akkor a hagymát előtte olajon meg kell pirítani, rádobni a burgonyát
és úgy felhígítani. :)
Tálalhatjuk sajtos pirítóssal, sajtos leveles ill. más sós rúddal, 
vagy baconnel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése