Nekem nagy kedvencem a cukkinis sütemény!
Omlós, puha, felhőbe harapós élmény.
Hamar megvan és könnyűsége nem terheli a pocakokat,
főleg egy kiadós ebéd után.
Furának tűnhet, hogy zöldségből készül sütemény
de merem garantálni, hogy ízleni fog! :)
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
1/2 kocka margarin (125 g)
1/2 bögre olaj
1 és 3/4 bögre kristálycukor
2 egész tojás
1 (kis) doboz natúr joghurt
1 cs. vaníliás cukor vagy helyettesítve,
pár kupaknyi vanília kivonat
1 kisebb cukkini kb. 2 bögrényi de,
ha picivel több, az sem baj
1 csipet só
15-20 dkg mogyoró (durvára törve)
10 dkg étcsoki vagy ugyanennyi tortadara
Elkészítés:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg,
hogy a felesleges lé eltávozzon.
Keverjük ki a cukrot a margarinnal.
Adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport,
majd ezt is hozzáadjuk és utána a joghurtot is.
Jöhet a jól kinyomkodott cukkini,
aztán a csoki és a mogyoró fele.
(Nyugodtan keverjük géppel az egészet,
míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb,
majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.)
Miután sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe tettük,
a maradék mogyoróval és csokival szórjuk meg a tetejét.
Előmelegített sütőben, kb. 175°-on süssük tűpróbáig.
A tűpróbánál megtévesztő lehet,
a villán vagy tűn maradó olvadt csoki,
ami nem azt jelenti,
hogy nincs kész a süti.
Az oldalát is nézzük és, ha már szép színe van,
akkor jó, nem kell túl sütni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése