2014. október 15., szerda

Őszi csirkecomb vajas páccal


Az őszi elnevezést a szilva és a füge miatt kapta az étel.
Az ősz gyümölcsei , melyek nemcsak lekvárnak vagy magukban fogyasztva ízletesek.
Tettem egy próbát és  csirkecombokkal társítottam Őket.
Jól döntöttem! ;)

Hozzávalók:
Igény szerinti mennyiségű csirkecomb
vaj
1 cs. magyaros fűszerkeverék
olaj
szilva és füge
1 fej hagyma
200 ml főzőtejszín
1 db tojás

Elkészítés:
A combokat megtisztítjuk , olvasztott vajjal leöntjük és másnapig állni hagyjuk.
Egy tepsibe tesszük Őket, megszórjuk minden oldalukat fűszerkeverékkel(keveset hagyjunk a tejszínbe), ha a vaj kevés egy kevés olajat tehetünk alá ill. kevés vizet, majd sütni kezdjük(175 c ° ) .
Amikor kissé átpárolódott a sütőben, rászórjuk a megtisztított, gerezdekre vágott gyümölcsöket és a csíkokra vágott hagymát.
Időnként kanállal locsoljuk, a húsokat fordítjuk.
Amikor szép piros a hús a tejfölben kikeverünk egy felvert tojást, a maradék magyaros fűszert és a tepsi tartalmára öntjük.
kb. 10 perc múlva elzárjuk.
Burgonyapürével, hagymás vagy pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Tipp:
Különböző sajtokkal gazdagítható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése